Officina Concept

boje za kancelariju

Kako boja zidova može uticati na vašu kancelariju

Kada je u pitanju izbor boje za vašu kancelariju, kako dolazite do odluke? Kako se ispostavilo, boje mogu uticati na način na koji razmišljamo, osećamo se i ponašamo. U zavisnosti od vašeg izbora boje, možete stvoriti prijatnu atmosferu i efikasniji tim. Nasuprot tome, potencijalne klijente možete isključiti pogrešnom nijansom. Sve zavisi od utiska koji želite da ostavite. Dakle, hajde da zaronimo duboko u malo teorije boja i trenutnih trendova kako bismo vam pomogli da donesete odluku za vaš prostor.

Neka bude neutralno

Ako želite da imate moderan izgled, ostanite neutralni. Da smo kreirali ovaj vodič pre 10 godina, verovatno bismo preporučili neku vrstu preplanulog ili tamnocrvenog. Ali, motiv 50 nijansi bež je izašao is mode za kancelarijski nameštaj. Svetlo sive su nova neutralna. Možete upariti bilo koju boju akcenta sa pravom svetlo sivom.

I ne zaboravite na belo! Ne, nije dosadno, obično belo. Verovali ili ne, postoje tone suptilnih nijansi bele koje mogu da unesu profesionalnu i elegantnu atmosferu koju želite u svom kancelarijskom prostoru. Jaka iskra bele boje može da pokaže da je vaše poslovanje moderno i minimalističko.

Zagrejte atmosferu u kancelariji

Mnogi kancelarijski prostori (posebno iznajmljene kancelarije) imaju oštro, fluorescentno osvetljenje iznad glave. Da biste neutralisali fluorescentna svetla (i da biste generalno stvorili privlačno okruženje), izaberite toplu boju za svoje zidove. Tople boje imaju podtonove poput žute, crvene i narandžaste. Oni stvaraju ugodnu i domaću atmosferu. Tople boje imaju efekat smanjenja prostora.

Oprez sa hladnim bojama

Na suprotnoj strani kruga boja nalazimo hladne boje poput plave, zelene i ljubičaste. Jedna stvar koja je sjajna kod hladnih boja je to što stvaraju osećaj smirenosti. Plava može poboljšati fokus u radnom prostoru. Ali, budite oprezni sa hladnim bojama u prostorijama koje ne dobijaju prirodno svetlo; zbog „hladne“ temperaturne percepcije ovih boja, izlažete se opasnosti da nenamerno stvorite atmosferu nalik pećini.

Zabavite se

Verovali ili ne, u redu je koristiti boju na zidovima, posebno ako vaše preduzeće ima jak vizuelni brend. Slobodno koristite boju da biste naglasili utisak vaše kompanije koji želite da ostavite na ljude. Zamislite Chaseovu plavu, Starbucks zelenu ili čak Target crvenu. Imajući na umu ove brendove, imajte na umu da retko koriste ove svetle i smele boje u čitavim prostorijama. Razmislite o farbanju većine vaše kancelarije neutralnom bojom i uparite je sa bojom (ili bojama) logotipa vaše kompanije kao akcentnim zidom. Takođe možete postići koheziju boja orijentisanu na brend sa drugim elementima dekoracije u vašoj kancelariji. Bilo da se radi o polici, vašim stolicama ili zidnim slikama sa vašom misijom, malo boje može mnogo pomoći. Nismo protiv boja. Samo budite oprezni sa bojom jer preterivanje sa njom može učiniti da se osećate kao da radite u kaleidoskopu ili – još gore – u cirkusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *