Officina Concept

kancelarijski namestaj

Kako maskiranje zvuka povećava produktivan radni prostor?

Koncentracija na poslu može biti izazovna kada se uvek odvijaju spoljni razgovori. Zvučni talasi putuju daleko, a studije su dokazale koliko to može biti štetno za produktivnost zaposlenih. Ako tražite način da stvorite udobno, produktivno radno mesto, pored adekvatnog kancelarijskog nameštaja, vreme je da instalirate sistem za maskiranje zvuka u vašoj kancelariji. Dakle, kako maskiranje zvuka povećava produktivan radni prostor?

Stres i produktivnost

Koliko je govor ometajući kada pokušavate da radite? To je jednostavno. Radnici koji manje ometaju zvuk mogu se bolje koncentrisati na zadatak i završiti svoj posao. Činjenica je da su udobnost, produktivnosti i radni prostor povezani sa stresom i lošim performansama.

Štaviše, stres na radnom mestu minimizira produktivnost zaposlenih, povećava izostanke, povećava broj slobodnih dana i povećava troškove zdravstvene zaštite koje snose poslodavci. Shodno tome, stres na radnom mestu je povezan sa težim nesrećama i povredama kao i većom stopom fluktuacije.

Prednosti zvučnog maskiranja radnog prostora

Srećom, maskiranje zvuka povećava produktivan radni prostor minimiziranjem stresa na radnom mestu. Takođe, maskiranje zvuka obezbeđuje vašem timu optimalne uslove za rad, uključujući:

  • Stvaranje mirnog okruženja
  • Da se zaposleni osećaju bezbedno u privatnim razgovorima
  • Razvijanje prostora u kome postoji promenljiv nivo buke

Tip kancelarije otvorenog plana bi imao koristi od maskiranja zvuka. Iako su saradnički, imaju tendenciju da budu glasni. Ponekad brbljanje može postati bučno kao u kafeteriji. Srećom, maskiranje zvuka povećava produktivan radni prostor postavljanjem poklopca na sav ovaj višak zvuka. Dok vaši radnici i dalje mogu da čuju čavrljanje u blizini, biće prigušeni. Dakle, omogućavajući mirnu atmosferu saradnje.

Dodatne prednosti dobijanja sistema za maskiranje zvuka

Njihove reči ostaju privatne kada ne možete da razumete šta govore. Privatnost govora je ključna za mnoge kancelarije, posebno finansijske institucije i zdravstvene zgrade, koje moraju biti u skladu sa propisima o privatnosti govora. Pored toga, instaliranje sistema za maskiranje zvuka može pomoći preduzećima da uštede novac na novim građevinskim projektima. Na primer, radna mesta sa sistemima za maskiranje zvuka imaju jeftinije plafonske pločice, zahtevaju manje izolacije i unutrašnjih zidova i imaju niže pregrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *