Officina Concept

Zasto da izaberete nas_resized

ZAŠTO DA IZABERETE NAS?

Ponosimo se istorijom dužom od 50 godina, koja je nastala iz ugledne porodice italijanskih proizvođača drvne građe i proizvoda od drveta.

Porodični biznis zasnovan na istorijskim vrednostima tradicije i pouzdanosti.

Ušli smo u industriju kancelarijskog nameštaja i pokazali veliki uspeh na međunarodnom tržištu.

Zauzimajući pozicije od velikog značaja, stekli smo veliko znanje o međunarodnom tržištu kancelarijskog nameštaja.

Danas, u trećoj generaciji, preduzeli smo novi poduhvat, Officina Concept.

OFFICINA CONCEPT

Officina Concept je mlada firma sa ogromnim potencijalom jer je nastala spajanjem više međunarodnih iskustava. Fernando Della Valentina, poznati italijanski preduzetnik i veliki stručnjak na međunarodnom tržištu kancelarijskog nameštaja, osnovao je Officina Concept 2016. godine.

Kompanija je osnovana na temelju bogatog znanja i iskustva, radne etike i globalne preduzetničke vizije, u kombinaciji sa italijanskom tehnikom i dizajnom.

Partner Officina Concept je Antares International Group, jedan od najvećih proizvođača stolica u Evropi, koji proizvodi više od milion komada godišnje u fabrikama u sopstvenom vlasništvu u 7 zemalja.

Sinergija u korist kompletnog paketa proizvoda i optimalne korisničke usluge.

Officina Concept je danas kompanija u stalnom rastu zahvaljujući otvorenoj i strateškoj internoj viziji koja govori međunarodni i savremeni jezik.

Officina Concept_resized2
Kreativna laborarorija ideja_resized

KREATIVNA LABORATORIJA IDEJA, RASKRSNICA KULTURA

Volimo da svoj nameštaj stvaramo inteligentno, da budemo konkurentni bez potrebe za žrtvovanjem standardnog kvaliteta.

Volimo da doprinosimo boljitku onih koji rade kroz kreativna, fleksibilna I pozitivna rešenja I izbore dizajna.

Volimo da se iznova pronalazimo kako bi smo zadovoljili potrebe arhitekata I dizajnera enterijera, čineći ih slobodnim da stvaraju sa nama.

Naše kontinuirano nastojanje da smanjimo troškove proizvodnje nema uticaja na kvalitet. Naprotiv, kvalitet je ukorenjen u našoj organizaciji. Zbog toga smo sertifikovali našu kompaniju prema standardu ISO 9001:2015. Radimo isključivo na drvenim pločama, čiji su nivoi emisije formaldehida u E1 klasi.

Takođe, sve performanse naših proizvoda su sertifikovane u skladu sa evropskim propisima.

ITALIJANSKI DIZAJN

Naš dizajn se zasniva na urođenom osećaju za estetiku italijanskog naroda. To je vrednost koja objedinjuje originalnost, funkcionalnost, jednostavne linije, boje i materijale. Vrednost pretočena u kulturu stvaranja i umešnosti doprinosi visokom renomeu italijanskih proizvoda u celom svetu.

Po našem mišljenju, ljudi su efikasniji ako su im stolovi, ormarići i zidovi dobro planirani i izrađeni, jer tako doprinose dobrobiti, koncentraciji, odnosu i kvalitetu života.

DIZAJNER – Elisa Della Valentina
Nakon što je diplomirala na Evropskom institutu za dizajn (IED) u Milanu na temu „Technical snow shoe”, 1998. godine dobija nagradu „ADI Compasso d’Oro Young Project Award”. Svoju karijeru započinje saradnjom sa nekoliko studija gde usavršava svoje dizajnersko iskustvo.
Njena prva radna iskustva su angažovanje u kompanji Mattel-Fisher Price u sektoru igračaka i u „Odeljenju za razvoj koncepta dizajna“ kompanije Lego u Milanu. Saradnjom sa Office&Co. S.p.A ulazi u sektor kancelarijskog nameštaja gde se bavi dizajnom i razvojem novih proizvoda.

Italijanski dizajn