Officina Concept

ugaoni sto

Obični ili ugaoni stolovi kao deo kancelarijskog nameštaja?

Razumljivo je da želite da vaš kacelarijski nameštaj bude maksimalno funkcionalan, ali istovremeno želite očuvati osećaj stila i udobnosti. U narednom tekstu možete saznati koje su to prednosti i nedostaci svake vrste stola, na osnovu kojih možete doneti informisanu odluku. Važno je napomenuti da konačna odluka ostaje u vašim rukama, ali barem ćete imati relevantne informacije.

Količina prostora

Dimenzije stola igraju bitnu ulogu, naročito kada je u pitanju radni prostor! Standardni stolovi često dolaze u većim veličinama, pružajući vam obilje prostora da se udobno smestite, raširite svoje dokumente i dodatke. S druge strane, rad na ugaonom stolu može vam pružiti osećaj kao da upravljate svojim sopstvenim radnim centrom ili kokpitu, gde sami kreirate svemirsku stanicu u svojoj kancelariji. Ovi elegantni stolovi u obliku slova “L” su specijalno dizajnirani da se savršeno uklope u uglove prostorije, što može biti od velike pomoći kada je prostor ograničen.

Pristupačnost i organizacija

Ako ste osoba koja obavlja više zadataka istovremeno i na svom radnom stolu imate mnogo uređaja čije funkcije ponekad zaboravite, tada bi ugao stola mogao biti odličan izbor za vas. On omogućava veći opseg kretanja jer možete lako prelaziti s jednog radnog područja na drugo. S druge strane, i ravni stolovi su odlična opcija. Idealni su za one koji vole minimalistički dizajn, pružajući dovoljno radne površine za obavljanje poslova.

Estetika

Ravni stolovi imaju vrlo klasičan šarm, dok ugaoni stolovi mogu biti upadljiv komad nameštaja u vašoj kancelariji. Na kraju, vaš izbor će zavisiti od okoline i stila vašeg radnog prostora. Ako je prostor ograničen, uglovi stolova se lako uklapaju u svaki ćošak, bez pravljenje gužve u prostoru. S druge strane, ravni stolovi su savršeni ako vaša soba ima dovoljno prostora i i dalje može pružiti mesta za druge komade kancelarijskog nameštaja.

Problemi pri montaži


Razumljivo, montaža nameštaja može biti izazovna za mnoge. Postupak postavljanja ugaonog stola obično zahteva malo više truda i vremena u poređenju s ravnim stolom. Važno je imati na umu da neke stvari zaista zahtevaju vreme, pa tako i montaža kvalitetnog stola. Ako želite olakšati sebi taj proces, razmotrite izbor ravnog stola koji može imati manje komponente i zahtevati manje vremena za montažu.

Vaš stil rada

Sada je pravo pitanje, kakav ste radnik? Ugaoni sto savršeno odgovara osobama koje zahtevaju više radnih stanica za različite zadatke. Možda imate jednu za računar, drugu za crtanje i treću oblast za dokumentaciju. S druge strane, ako volite da sve bude pri ruci, bez potrebe da se okrećete unaokolo, ravan sto bi mogao više odgovarati vašem stilu. Bez obzira na vaš izbor, posedovanje stola koji odgovara vašem radnom stilu ima neosporno pozitivan uticaj na produktivnost i udobnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *