Officina Concept

kancelarijski namestaj

Saveti za odabir savršenog kancelarijskog nameštaja za vaš radni prostor

Kada je reč o stvaranju produktivnog i udobnog radnog prostora, odabir savršenog kancelarijskog nameštaja je ključni faktor. Kancelarijski nameštaj ne samo da treba da bude funkcionalan i ergonomski dizajniran, već bi takođe trebalo da odražava stil i estetiku vašeg radnog okruženja. U ovom blog tekstu ćemo vam pružiti nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da izaberete savršen kancelarijski nameštaj za vaš radni prostor.

Funkcionalnost

Postoji mnogo stolova sa stilskim izgledom, kancelarijskih stolica i svega ostalog što vam može zatrebati za vaš prostor, ali ako nije funkcionalan onda to nije bitno. Dobra vest je da ne morate da odustanete od stila da biste bili sigurni da je vaš kancelarijski nameštaj funkcionalan. Ono što se kvalifikuje kao funkcionalno može značiti različite stvari za različite ljude u zavisnosti od vaših potreba. Da li vam je potreban nesmetan prostor za noge ispod vašeg stola da biste se mogli ispružiti? Ili vam ne treba puno prostora ispod vašeg stola, ali vam treba puno prostora za skladištenje? Poznavanje odgovora na ove vrste pitanja će vam od velike pomoći u planiranju namena vašeg kancelarijskog nameštaja i šta funkcionalno znači za vas, jer to nije veličina koja odgovara svim situacijama.

Prostor za skladištenje

Bez obzira na to da li vam je potreban prostor za noge ili ne, i dalje morate razmotriti mogućnosti skladištenja. Ako vam nije potrebno mnogo skladišnog prostora ili dodatnog prostora za noge, može biti dobra opcija odabrati radni sto koji ima ugrađene fioke ili police ispod površine stola. To će vam omogućiti da organizujete dokumente i pribor za rad na jednom mestu. S druge strane, ako vam je potreban prostor za noge i veliki prostor za odlaganje, možda je bolje da se odlučite za kombinaciju radnog stola i ormara za arhiviranje. Na taj način ćete imati dovoljno prostora za skladištenje dokumenata, knjiga i drugih predmeta, čime će se osloboditi prostor na samom radnom stolu.

Stil

Imati nameštaj koji je funkcionalan ne znači da morate odustati od stila koji volite. Bez obzira da li govorite o stolovima, kancelarijskim stolicama, sistemima za arhiviranje ili nameštaju za prijeme, možete zadovoljiti svoj ukus za tradicionalno ili savremeno, a ipak ispuniti potrebe koje imate za funkcionalnošću. Istražite tip nameštaja koji vam se sviđa, imajući na umu kako vam je takođe potreban da bi radio za vas. Dobićete bolju predstavu o vrstama kancelarijskog nameštaja na raspolaganju koji ispunjava obe stvari.

Izbor kancelarijske stolice

Slično kao i kod pretraživanja stola, važno je odabrati stolicu koja vam odgovara. Koliko dugo sedite u svojoj kancelarijskoj stolici tokom dana? Na koju visinu će vas postaviti stolica u odnosu na vaš radni sto? Da li je to udobna visina da biste mogli da kucate, pišete ili bilo šta drugo što vam je potrebno? Koliko vam je prostora potrebno između stubova za ruke na vašoj stolici? Kada birate kancelarijsku stolicu, važno je uzeti u obzir ocene u vezi sa udobnošću i preporučenim vremenom sedenja. Ako imate tendenciju da provodite duge sate za radnim stolom, važno je da odaberete stolicu koja će vam pružiti podršku i udobnost tokom tog vremena. Proučavanje ocena i recenzija kancelarijskih stolica može vam pomoći da saznate koliko dugo možete udobno da sedite u njima i da izaberete stolicu koja će zadovoljiti vaše potrebe.

Veličina radnog prostora

Nema ničeg goreg od naručivanja nameštaja i prilikom isporuke otkriti da je prevelik za prostor, da se ne slaže sa prostorom na zidu ili ono najgore – čak ni kroz vrata. Važno je da odvojite vreme za merenje vaše kancelarije i razmislite o rasporedu nameštaja, posebno radnog stola. Pažljivo razmotrite dimenzije prostora i kako želite da rasporedite nameštaj kako biste izbegli nepotrebne glavobolje kasnije. Merenje prostora će vam pomoći da odaberete odgovarajući radni sto i druge komade nameštaja koji će se uklopiti u vašu kancelariju na optimalan način. Takođe, razmotrite raspored i pristupnost drugih elemenata kao što su utičnice, prozori ili vrata, kako biste obezbedili funkcionalnost i praktičnost vašeg radnog prostora.

Unpred napravljen plan

Ovo je nešto što većina ljudi retko uzima u obzir: planiranje unapred kako će izgledati vaša kancelarija. Na primer, ako imate samo mali broj osoblja za koje kupujete stolove, ali očekujete da ćete povećati broj zaposlenih, trebalo bi da razmislite o tome. Ako imate dovoljno prostora za postavljanje pojedinačnih radnih stolova za svakog zaposlenog, to može biti dobar izbor, jer svako će imati svoj lični prostor za rad. Međutim, ako imate ograničen prostor ili planirate da povećate broj zaposlenih u budućnosti, može biti bolje razmotriti radne stanice ili kabine. Radne stanice su zajednički prostori sa delimično odvojenim radnim površinama, dok kabine pružaju potpunu privatnost i zaseban prostor za svakog zaposlenog. Planiranje unapred, u skladu sa potrebama i očekivanim rastom vašeg osoblja, može vam pomoći da smanjite troškove i optimizujete raspored nameštaja u skladu sa vašim budžetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *