Officina Concept

Kada je vreme da se obnovi nameštaj u kancelariji?

Prvi utisci su velika stvar i obično traju. Kancelarijski prostor Vašeg preduzeća služi kao odličan način da ostavite solidan prvi utisak na klijente, kolege i potencijalne nove zaposlene. Kancelarijski nameštaj, dekoracija i oprema imaju tendenciju da se svakodnevno koriste, pet puta nedeljno, iz godine u godinu. Evo nekoliko znakova da je vreme da osvežite svoj kancelarijski nameštaj.

Znaci istrošenosti su jasno vidljivi – kancelarijske stolice, garniture za sedenje i stolice za konferencijsku salu obično se dosta koriste. Proverite da li tkanina za ruke, sedište i leđa ima znakove habanja, poput izbledele tkanine, mrlja i istrošenih zakrpa. Trebalo bi da ozbiljno razmislite o zameni bilo kog nameštaja koji pokazuje da se koristi na ove načine, jer oni mogu preneti negativnu poruku svima koji su povezani sa Vašim poslom. Da biste smanjili otpad, razmislite o tome da ove stolice stavite u manje korišćeni deo kancelarije, da ih ponovo tapacirate ili donirate prodavnici koja se bavi prodajom polovnih stvari.

Stil je zastareo – trendovi kancelarijskog nameštaja dolaze i odlaze. Dok su se neki dizajni enterijera zadržali i naizgled su bezvremenski, vrste nameštaja, uzorci tkanina i tvrdi materijali mogu da se rotiraju i izlaze iz mode. Ako su komadi u Vašoj kancelariji očigledno iz prošle decenije, vreme je da ih zamenite nečim novim i bezvremenskim. Prirodni materijali i čvrsti materijali zemljanih tonova nikada zaista ne izlaze iz mode i mogu lako da dopune drugi stilski nameštaj koji biste možda želeli da unesete.

Kancelarijski nameštaj više nema svrhu korišćenja – ako komad kancelarijskog nameštaja više ne služi svrsi, vreme je da ga se rešite. Donirajte sve što više ne koristite da biste oslobodili prostor za predmete koji promovišu produktivno i saradničko radno okruženje. Razmislite o korišćenju nameštaja ili uređaja koji su dinamični i koji se mogu odložiti kada se ne koriste, kao što su mobilni stolovi da biste povećali radni prostor kada osoblje želi da sarađuje na projektu.

Kancelarijski nameštaj je neudoban – pošto provodimo veliki deo vremena na poslu, ključno je da nameštaj bude udoban. Stare stolice, opušteni kauči i skučeni stolovi mogu sprečiti dobro držanje i zapravo prouzrokovati povrede tokom vremena. Ergonomija je više od popularne reči, to je stil dizajna koji promoviše dobrobit tela podržavajući poravnanje skeleta. Ergonomski stolovi i stolice omogućavaju ljudskom telu da se ponaša na način koji je udobniji i prirodniji.

Oprema i nameštaj mogu izgledati kao naknadna misao, posebno ako često ne zabavljate klijente u kancelariji. Međutim, privlačenje novih članova osoblja može se postići lepim i udobnim dizajnom enterijera. Osvežavanjem kancelarijskog nameštaja kada je to neophodno, veća je verovatnoća da ćete zadržati lojalan tim, privući snalažljive zaposlene i steći klijente. Okruženje Vam može pomoći da odredite koji komadi nameštaja su pravi za Vaš kancelarijski prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *